Jókai Anna - Kozma Imre: A remény ablaka

Jókai Anna - Kozma Imre: A remény ablaka

Egységár (darab): 3 500 Ft

Jókai Anna – Kozma Imre

A remény ablaka

A remény ablaka a Manréza-füzetek „beszélgető” sorozat legújabb, 12. tagja, azon trilógia második része, melyben Jókai Anna a hit-remény-szeretet kérdését járja körül. Első könyvében (Szeretet szigetek, 2008) Ternyák Csaba egri érsekkel és Sajgó Szabolcs SJ teológussal beszélgetett. Az írónő ezúttal az említett kérdéskör egy másik fontos területéről, a reményről folytat mélyreható eszmecserét Kozma Imre atyával együtt.
A kötet központi témája a remény. Remény az élet teljes területén: ebből adódóan számtalan, a mai, gondolkodó embert érintő kérdésről esik szó. Hányadán áll a darabjaira szakított Magyarország nemzetiségeinek, kisebbségeinek együttélése, Közép-Európa népeinek egymás közöttisége? A közösségek szűkebb körét vizsgálva eljutunk a családhoz: a nemzedékek egymáshoz való viszonyához, a nevelés, az iskolák szerepéhez. Miért eleve elhibázott kollektív bűnösségről beszélni? Hogyan lehetett a kommunizmusban Isten hű szolgája maradni? Godot itt van-e közöttünk? És egyáltalán: mi a remény?
A beszélgetéseket függelékként egészítik ki Jókai Anna fantasztikus erejű imái (Ima az emberiséghez; A magzat imája) és Kozma Imre atya elmés prédikációi (A szíven szúrt világ feltámadásra vár, Mindennapi kenyerünk – és a jóllét).

Jókai Anna, Kozma Imre: A remény ablaka címlap

A kötet formátuma: 170×235 mm
Terjedelme: 216 oldal
Kötészet: táblás, fűzött, aranyozott
ISBN: 978-963-9862-52-4
Ára: 3500 Ft
Megjelenés éve: 2013.

 

Könyvbemutató:http://eghajlat.hu/a_remeny_ablaka

 

prev
12
next
Honlap készítés