Dr. Csonkaréti Károly: Horthy Miklós hajóhada

Dr. Csonkaréti Károly: Horthy Miklós hajóhada

Egységár (darab): 7 800 Ft

Horthy Miklós hajóhada

Dr. Csonkaréti Károly


Horthy Miklós élete, tevékenysége a 20. századi magyar történelem megkerülhetetlen része. Életpályája és munkássága azonban sok vonatkozásban még ismeretlen, mindenekelőtt az első világháború előtti időszak. A hajóhad történetét, a tengerész Horthy Miklóst bemutató mono-gráfia Dr. Csonkaréti Károly munkája, aki az album rendkívül gazdag képanyagához számta-lan saját alkotással is hozzájárult.
Horthy Miklós életpályájának első szakaszában az Osztrák–Magyar Monarchia haditengeré-szetének tisztje, az uralkodó, I. Ferenc József szárnysegéde, a flotta egyik legsikeresebb hajó-parancsnoka, majd annak utolsó parancsnoka volt. Most megjelenő, nagyméretű albumunk egyedülálló történeti munka, amely egyaránt támaszkodik a legújabb kutatások eredményeire s az azt felölelő forrásokra, valamint Horthy Miklós naplóira.
Az albumban több mint 200 színes festmény, fotó, eredeti dokumentum jelenik meg. Elsőként látható az a Horthy Miklósról készült színes olajfestmény, portré, mely eredeti fotók alapján született.

Horthy címlap

Honlap készítés