Gyógyító Szentek

Gyógyító Szentek

Egységár (darab): 4 990 Ft

 

GYÓGYÍTÓ SZENTEK

Válogatta, szerkesztette, bevezetővel és kommentárokkal ellátta:Németh Pál

Ki volt Szent Pantaleon? Miért a fogfájósok védőszentje Apollónia? Miért imádkoznak a ferencesek már nyolcszáz éve minden nap Rókushoz? Hol alapított kórházat Piroska, Szent László királyunk leánya? Miért tiszteli a világ hosszú évszázadok óta Árpádházi Szent Erzsébetet? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Gyógyító szentek című kötetből.

A gyógyító szentek életéről szóló írásokat, velük kapcsolatos irodalmi, képzőművészeti alkotásokat tartalmaz a könyv. Az összeállításnak nem volt, nem is lehetett célja a szinte megszámlálhatatlan gyógyító szent életének történeti igényű feldolgozása, sokkal inkább a figyelemfelkeltés, az igényesen szórakoztató ismeretterjesztés, egyfajta szellemi kalandtúra a gyógyítás, a vallás és a művészetek birodalmában.

A kiadványt lapozgatva részleteket olvashatunk kódexek lapjain vagy éppen a néphagyomány által megőrzött régi imádságokból ugyanúgy, mint Dávid zsoltáraiból vagy későbbi korok irodalmából, Dante, Janus Pannonius, Balassi, Ady, Babits, Kassák költeményeiből. Láthatunk sok száz éves és újabb kori ikonokat, festményeket, szobrokat (többek között Fra Angelico, Bosch, Dürer, Veronese, Tiziano, Egry József alkotásait).

Hívőkhöz és nem hívőkhöz, egészségesekhez és betegekhez – mindenkihez szól a könyv, hiszen betegségeinkben fontos, hogy tudjuk, kikhez forduljunk lelki megerősítésért: a gyógyító szentek és a művészetek mindenki számára vigasztalást nyújtanak.

A kiadás éve: 2010.
Ára: 4990 Ft

Honlap készítés