Dr. Mester Júlia: Ezeregy gombázás meséi

Dr. Mester Júlia: Ezeregy gombázás meséi

Egységár (darab): 4 990 Ft

Dr. Mester Júlia

Ezeregy gombázás meséi

Az Ezeregy gombázás meséi természetkedvelőknek, kirándulni járó családoknak szánt mesefolyam. A gombagyűjtésből szenvedélyes sportot űző házaspár „gombászati életútját” dolgozza fel ez a nosztalgikus, kalandos, romantikus hangvételű regény. A könyv atmoszférikus, olykor naturalista ismeretterjesztő leírásaiban felcsillantja a növényés állatvilág végtelen gazdagságát, bemutatva, hogy mi mindennel találkozhatunk a természetben egy egyszerű kirándulás alatt is. A szereplők társalgásaiban a gombákkal kapcsolatos egészségügyi, környezetvédelmi és kulináris témák is felmerülnek.
Az írónő biztos fogódzót ad annak eldöntéséhez, hogy mely gombákat érdemes összegyűjtenünk, és segít azok felkutatásában is: az elbeszélésekben hegyvidéki körzetek, gombaterepek, lelőhelyek, termőhelyek jelennek meg előttünk. Mintegy 70 gombával ismerteti meg a képekkel bőségesen illusztrált könyvében a szórakozni, és egyben tanulni vágyó olvasóit – közkinccsé téve harminc év gombászási tapasztalatait.
A könyv végén sajátos receptkönyv található. A különböző erdei gombák speciális elkészítési módjainak, tartósításának, szárításának, füstölésének, hordós savanyításának ismertetése zárja a kedves és hasznos olvasmányt.

Ára: 4990 Ft

A megjelenés éve: 2012.

Dr. Mester Júlia: Ezeregy gombázás meséi címlap

Honlap készítés